miércoles, 12 de septiembre de 2012

Introducció i índex


Tothom haurà sentit a parlar de Shakespeare en algun moment de la seva vida. Fou un dels dramaturgs més importants de l’Època Isabelina, fins i tot es considerat un dels millors de tots els temps. Sempre s’ha dit que les seves obres representen els sentiments i les passions humanes. Per exemple, Romeu i Julieta simbolitzen l’amor; Otelo, la gelosia; Hamlet, el dubte i la venjança,... La majoria d’aquestes obres han tingut una gran repercussió en el món actual. Molts d’artistes s’han inspirat en elles, com Waterhouse i el seu quadre Miranda (The tempest), basada en La tempestat. També han servit per crear altres histories basades lleument en elles, com la pel·lícula El rei lleó, basada parcialment en Hamlet; i per fer-ne noves versions, per exemple, el musical West Side Story amb Romeu i Julieta. Fins i tot s’han creat frases fetes o tòpics, partint dels seus personatges.  Qui no ha dit o ha sentit anomenar “Romeu” i “Julieta” a uns simples enamorats?
Nosaltres ens centrarem en Hamlet: què ha inspirat, quines teories s’han fet a partir de l’obra, quina repercussió han tingut els personatges...
Shakespeare es va basar en diverses llegendes daneses per crear Hamlet. El resultat fou una historia plena de mort i dolor causat per l’avarícia, la bogeria i la venjança.


Índex
Escrit per Francisca C. V.

No hay comentarios:

Publicar un comentario